Gedea är i Europafinal

I dag tävlar två SmiLe Incubator-bolag, Gedea Biotech och Sinntaxis, i Europafinalen av EIT European health catapult om att vara de bästa europeiska uppstartsbolagen inom hälsa.

Tävlingen anordnas av EU för att hitta de bästa europeiska innovationerna inom hälsa, och stötta dem i deras kommersialisering. Finalen sker i dag den 4:e december vid EIT Health Summit i polska Lodz.

Priserna går till de tre bästa europeiska bolagen i var och en av delkategorierna Bioteknik, Medicinteknik och Digital hälsa. De kommer att få prispengar, €20.000, €15.000 respektive €10.000, och få presentera sina bolag för internationellt topprankade seed- och A serie-investerare.

Tävlingen har skett i delsteg och bolagen har fått stöttning av mentorer och med finansiering av kommersiella bolagsaktiviteter på vägen fram till finalen.

- Finalplatsen visar att Gedea är ett företag med en riktigt bra idé och stor potential. Vi ligger nära marknad och det har troligen varit en fördel för oss i tävlingen, säger Annette Säfholm, VD på Gedea.

Se en filmad intervju med Annette Säholm här 

Om EIT Health: Tillsammans för hälsosamma liv i Europa

EIT Health är ett europeiskt nätverk med över 140 kvalificerade partner från industri, akademi och aktörer inom hälsovård i Europa. Region Skåne är en av huvudpartnerna sedan 2018, vilket ger företag med relationer till det regionala innovationssystemet möjlighet att söka finansiering för internationell tillväxt. Innovation Skåne samordnar programmet i regionen. För mer information, se eithealth.eu eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


För information om SmiLe kontakta: Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator, 0734000433, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om SmiLe Incubator: SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper nystartade företag att kommersialisera sina idéer och deras arbete inom affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans med alumni hittills har attraherat 2 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. SmiLe ger bolagen tillgång till välutrustade lab och en stor community. Cirka 100 personer med runt 20 olika nationaliteter, där 25 procent av vd:arna är kvinnor, arbetar på SmiLe Incubator, som grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. www.smileincubator.life

kartaGedea Biotech AB
Medicon Village
Scheeletorget 1
223 81 Lund
Sverige

Annette Säfholm, VD
annette.safholm@gedeabiotech.com
+46 (0) 708 - 91 86 81

Integritetspolicy | Policy för Cookies