en
nyhetsbrev2

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad på det senaste.
Partnering information
Gedea Biotech partnering information
Ladda ner Partnering information
 >

Gedea expanderar och söker

KLINISK PROJEKTLEDARE

 

Är du intresserad av att designa, genomföra och analysera kliniska studier? Vill du jobba i ett innovativt bioteknikföretag med ett starkt entrepenörsdriv och positiva värderingar? Ett företag där du uppskattas för din kompetens och dina idéer och där varje medarbetare gör skillnad. Vetenskap är grunden för allt vi gör och vi litar på varandra och våra kompetenser. Vi vet att vi jobbar med meningsfulla projekt och vi har kul under tiden. Om du tycker att det här låter intressant, så har vi kanske ett erbjudande till dig.

Om Gedea Biotech

Gedea Biotech AB är ett bioteknikföretag i Lund som startades 2015 av fyra forskare vid Lunds Universitet. Gedea utvecklar en behandling, pHyph, för vaginala infektioner, orsakade av svamp eller bakterier eller både och. pHyph kommer att bli den första antibiotikafria och receptfria behandlingen som kan bota båda typerna av infektion och därigenom förbättra kvinnors möjligheter till rätt behandling vid underlivsinfektioner.

Gedea slutför just nu de två första kliniska studierna på bakteriell vaginos respektive vaginal svampinfektion. Nästa steg är att CE-märka pHyph samt att genomföra större, kontrollerade studier. Vi finns i nybyggda lokaler i Medicon Village, Lund och har för närvarande tre medarbetare. Vi samarbetar i flera olika nätverk av konsulter och läkare. Gedea ägs av grundarna samt ett antal privata investerare.

Som klinisk projektledare ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp kliniska studier. Du får en strategiskt viktig roll i företagets fortsatta utveckling och inriktning. 

 

Om rollen som klinisk projektledare

Rollen innebär ansvar för att proaktivt leda planering, genomförande och analys av pågående och kommande kliniska studier genom samarbete med CRO, site och andra externa partners och myndigheter. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid lokaliserad till Gedeas kontor på Medicon Village I Lund. Tillträde efter överenskommelse.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom medicin/naturvetenskap. Disputerad är meriterande.
  • Minst fem års erfarenhet av att arbeta med kliniska studier och erfarenhet av projektledning.
  • Erfarenhet och kunskap om läkemedelsutveckling och regulatoriskt
  • arbete för ffa Europa och USA.
  • Erfarenhet av projektledande arbete inom formulering och GMP-tillverkning, samt prekliniska studier är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete i småföretag är meriterande.

För mer information om tjänsten, kontakta

Annette Säfholm, VD, +46-708-918681 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Välkommen att söka tjänsten genom att skicka ett mail med personligt brev och CV. Vi kallar till intervju löpande.

Gedea Biotech kommer att delta i RCOG:s World Congress i London 17-19 juni.  Eva Norell, marknadsansvarig, kommer att delta i kongressen som en del i företagets omvärldsbevakning.

-Vi måste hålla oss uppdaterade med både den medicinska utvecklingen inom vaginala infektioner och att vi lyssnar på vad läkare och patienter efterfrågar. En stor kongress ger möjligheter att träffa läkare från många olika länder och olika sjukvårdssystem, säger Eva Norell.

Gedea Biotech sluför just nu två kliniska studier på bakteriell vaginos repsektive vaginal candidainfektion. Nästa steg är en CE-märkning av produkten pHyph och därefter lansering i Europa.

- Det är viktigt att förankra effekten av pHyph och verkningsmekanismen hos läkare, sjuksköterskor och barnmorskor så att de känner tilltro till produkten, när den börjar användas, menar Eva Norell.

För ytterligare information kontakta Eva Norell på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gedea har beviljats 3 miljoner kr i utlysningen Samverkan för bättre hälsa 2019 från Swelife och MedTech4Health. Gedea sökte anslaget för att i samarbete med Region Skåne verifiera effekten av pHyph i en större placebokontrollerad klinisk studie för en marknadslansering i Europa. Swelife och MedTech4Health är en del av Vinnova, Energimyndigheten och Formas gemensamma satsning på strategiska innovationsprogram.

Läs hela pressmeddelandet här

633a7c4d c2c2 4e67 8311 117a2477fbc1a7fd870e 301c 4d5b 8696 b67c23debce4cdcd1b28 9a17 4bab a7a6 44455bbf1b2b

Kvinnors hälsa är både en hälsofråga och en jämställdhetsfråga. På Internationella Kvinnodagen uppmärksammar WHO viktiga insatser inom forskning och hälsa, av och för kvinnor. En god hälsa är en förutsättning för att kunna delta i arbetslivet och leva ett gott liv.

Gedea Biotech arbetar för kvinnors hälsa genom behandling av underlivsinfektioner. Vi vill ha en öppenhet kring detta hälsoproblem vid vårdsökande, på arbetsplatser eller bland familj och vänner. De flesta människor känner någon som drabbas av en underlivsinfektion och man vill kunna stödja sina närstående på ett bra sätt.

Läs hela artikeln från WHO Celebrating Women 
Gedea Biotechs framfart i EIT Health Catapult 2018 uppmärksammas på många håll.

- Utmärkelserna och kontaktnätet från tävlingen är både en kvalitetsstämpel till företaget och ger oss värdefulla möjligheter, säger Annette Säfholm. 

Läs fler artiklar här: 

Life Science Sweden 

Connect Sverige 

EIT Health Official Site 

Innovation Skåne 
Gedea Biotech placerade sig på plats tre i gårdagens Europafinal av EIT European health catapult, i kategorin Biotech. Gedea fick även publikens pris! Det betyder att bolaget är ett av Europas absolut bästa uppstartsbolagen inom hälsa. Efter månader med ett antal deltävlingar utspelade sig detta vid finalen  den 4:e december på EIT Health Summit i polska Lodz. 

Gedea Biotech vann prissumman €10.000 för sitt tredje pris och fick €10.000 för att de valts till publikens favorit, och fick därmed lika mycket som förstapristagaren, totalt €20.000. Publiken pris blev en jordskredsseger för Gedea. Det fanns bara ett publikpris för samtliga katgorier och Annette Säfholm och Gedea sopade mattan med de övriga 11 bolagen. 350 personer av totalt 400 deltagare var med i omröstningen och Gedea fick flest röster. 

- Vaginala infektioner är plågsamma och det är angeläget med nya, moderna lösningar. Jag tror att publiken röstade på oss eftersom vår produkt, pHyph, löser ett problem som är stort för väldigt många, säger Annette Säfholm. 

- Medverkan i EIT Health Catapult har inneburit värdefulla kontakter med investerare, entrepenörer och partners som vi kommer ha stor nytta av i framtiden, menar Annette Säfholm

Gedea Biotechs verksamhet baseras på forskning vid Lunds Universitet av Olov Sterner, Sophie Manner och Ulf Ellervik på Kemicentrum tillsammans med Helena Strevens, överläkare i gyn/obstetrik på Kvinnokliniken på SUS. De två första kliniska studierna pågår på patienter med vaginal svampinfektion och bakteriell vaginos. 


Om EIT Health: Tillsammans för hälsosamma liv i Europa
EIT Health är ett europeiskt nätverk med över 140 kvalificerade partner från industri, akademi och aktörer inom hälsovård i Europa. Region Skåne är en av huvudpartnerna sedan 2018, vilket ger företag med relationer till det regionala innovationssystemet möjlighet att söka finansiering för internationell tillväxt. Innovation Skåne samordnar programmet i regionen. För mer information, se eithealth.eu eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
I dag tävlar två SmiLe Incubator-bolag, Gedea Biotech och Sinntaxis, i Europafinalen av EIT European health catapult om att vara de bästa europeiska uppstartsbolagen inom hälsa.

Tävlingen anordnas av EU för att hitta de bästa europeiska innovationerna inom hälsa, och stötta dem i deras kommersialisering. Finalen sker i dag den 4:e december vid EIT Health Summit i polska Lodz.

Priserna går till de tre bästa europeiska bolagen i var och en av delkategorierna Bioteknik, Medicinteknik och Digital hälsa. De kommer att få prispengar, €20.000, €15.000 respektive €10.000, och få presentera sina bolag för internationellt topprankade seed- och A serie-investerare.

Tävlingen har skett i delsteg och bolagen har fått stöttning av mentorer och med finansiering av kommersiella bolagsaktiviteter på vägen fram till finalen.

- Finalplatsen visar att Gedea är ett företag med en riktigt bra idé och stor potential. Vi ligger nära marknad och det har troligen varit en fördel för oss i tävlingen, säger Annette Säfholm, VD på Gedea.

Se en filmad intervju med Annette Säholm här 

Om EIT Health: Tillsammans för hälsosamma liv i Europa

EIT Health är ett europeiskt nätverk med över 140 kvalificerade partner från industri, akademi och aktörer inom hälsovård i Europa. Region Skåne är en av huvudpartnerna sedan 2018, vilket ger företag med relationer till det regionala innovationssystemet möjlighet att söka finansiering för internationell tillväxt. Innovation Skåne samordnar programmet i regionen. För mer information, se eithealth.eu eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


För information om SmiLe kontakta: Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator, 0734000433, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om SmiLe Incubator: SmiLe är en företagsinkubator inom life science på Medicon Village i Lund. SmiLe hjälper nystartade företag att kommersialisera sina idéer och deras arbete inom affärsutveckling, finansiering, rekrytering och riskhantering. Idag finns ett 20-tal bolag i SmiLe som tillsammans med alumni hittills har attraherat 2 000 MSEK i riskkapital sedan 2014. SmiLe ger bolagen tillgång till välutrustade lab och en stor community. Cirka 100 personer med runt 20 olika nationaliteter, där 25 procent av vd:arna är kvinnor, arbetar på SmiLe Incubator, som grundfinansieras av Region Skåne, Lunds kommun, Lunds universitet och Medicon Village. www.smileincubator.life

Gedea har beviljats 500 tkr i anslag från programmet
SME Instrument fas 1 inom EUs ramprogram Horizon 2020. Konkurrensen i Horizon 2020-programmet är stenhård och endast ett fåtal procent av alla ansökningar om bidrag beviljas.anette

- Anslaget från Horizon 2020 är både en viktig intäkt som gör att vi kan bibehålla vårt höga tempo framåt och en kvalitetsstämpel på vårt arbete. Vi är väldigt stolta över att beviljas stöd i så hård konkurrens, säger VD Annette Säfholm. 

Horizon 2020 är EU: s största forskning-och innovationsprogram med nästan 80 miljarder euro i finansiering, tillgänglig under 7 år (2014-2020).  Programmet betonar högkvalitativ vetenskap, industriell ledning och att möta samhällsutmaningar. Målet är att se till att Europa producerar vetenskap i världsklass, tar bort hinder för innovation och underlättar för den offentliga och privata sektorn att arbeta tillsammans för innovation. 

I förra veckan meddelade Läkemedelsverkets och Etikkommittén att de godkänner Gedeas första klinisk studie. Studien är ett viktigt steg inför CE-märkning av pHyph, som är en helt ny typ av behandling av vaginal infektion. pHyph förväntas kunna behandla både vaginal svampinfektion och bakteriell vaginos och kan bli första produkten på marknaden för behandling av båda infektionerna.

I studien kommer patienter med vaginal svampinfektion att behandlas med vaginaltabletterna pHyph. Studien förväntas startas i slutet av oktober. Målet med studien är att undersöka kliniska effekten av pHyph på infektionen och att säkerställa att patienterna upplever behandlingen som användarvänlig.

Dagens behandlingar är ofta otillräckliga då de antingen inte är tillräckligt effektiva eller att fel behandling valts då symtomen på bakteriell och svampinfektion kan vara liknande.

– Studien är en viktig milstolpe för Gedea. Vi är mycket glada över att vi kan starta studien som planerat. Det är många, både inom Gedea och hos våra samarbetspartners som har jobbat hårt för att komma igång med studien. Det har varit ett omfattande arbete, säger vd Annette Säfholm. De kliniska resultaten kommer att ligga till grund för en CE-märkning längre fram. secundary packageapptab low resStudien genomförs vid två skånska gynekologmottagningar: Hoftekliniken i Helsingborg och Annerokliniken i Hofterup. Patienter som har vaginal svampinfektion kommer att få möjlighet att delta i studien och prova en ny behandling. Studien beräknas pågå under tre månader och omfatta 24 patienter. Studien genomförs i samarbete med Region Skåne och Kliniska prövningsenheten vid Lunds Universitetssjukhus.

Senare i höst planerar Gedea ytterligare en klinisk studie, och då är det patienter med bakteriell vaginos som ska behandlas med pHyph.

pHyph förväntas behandla både vaginal svampinfektion och bakteriell vaginos och blir därmed den första produkten på marknaden för behandling av båda infektionerna. Det minskar risken för att patienterna väljer fel behandling för sin infektion och det är därför mycket värdefullt för oss att få kliniska resultat från båda infektionstyperna, säger Annette Säfholm.Gedea Biotech har gått vidare till final i European Health Catapult, en europeisk tävling för uppstartsbolag. I tuff konkurrens av riktigt starka bolag gick Gedea vidare till finalen i Lodz i december. Av de 14 som kom till semifinal gick sju vidare och Gedea är ett av dem. Ytterligare ett företag från Smile Incubator; Sinntaxis gick vidare till final.  

- Finalplatsen visar att Gedea är ett företag med en riktigt bra idé och stor potential. Vi ligger nära marknad och det har troligen varit en fördel för oss i tävlingen, säger Annette Säfholm, VD på Gedea.
 
Tävlingen anordnas av EU för att hitta de bästa europeiska innovationerna inom hälsa, och stötta dem i deras kommersialisering. I finalen finns investerarträffar och prispengar.
I onsdags kom Gedea Biotech på en delad förstaplats och Akuru Pharma på en tredjeplats i pitchtävlingen ” Startup Challenge” vid NLSDays, Nordens största partneringmässa inom life science. Det är andra året i rad som SmiLe-bolag tar topplaceringar i tävlingen.

Läs hela artikeln här
Annette Säfholm, Gedea Biotech och Jennife Hansson, Akuro Pharma Vinnaren i Nordic Life Science Days Startup Challenge heter Gedea Biotech! Annette Säfholm, vd på Gedea, gjorde en lysande insats och kammade hem priset för bästa pitch. Vi på Gedea är oerhört stolta och glada, idag igen!

Gedea Biotech har kommit till semifinal i en tävling i flera steg för uppstartsbolag, EIT european health catapult. 

Tävlingen anordnas av EU för att hitta de bästa
europeiska innovationerna inom hälsa, och växla upp deras kommersialisering. I finalen finns
investerarträffar och prispengar.

- Det är glädjande att EIT ser potentialen i Gedea Biotech! Det här är en chans för oss att visa upp Gedea internationellt och att ta värdefulla kontakter, säger Annette Säfholm, vd på Gedea. 

Semifinalerna där de 21 bästa av de tävlande 42 bolagen går vidare till final. Den 24-26 september sker semifinalen inom Bioteknik i Leuven. Finalen går av stapeln vid EIT Health Summit i polska Lodz den 4-5 december. Här kommer de tre bästa bolagen i var och en av de tre delkategorierna att få prispengar, €20.000, €15.000
respektive €10.000, samt få presentera sina bolag för topprankade seed- och A serie-investerare.

Läs mer här

Gedea Biotech är i final i Serendipity Challenge, entreprenörstävling för Nordens främsta startup- och tillväxtbolag. Finalen där 50 bolag tävlar om bland annat priset “Årets startupbolag” sker i Almedalen.

Läs hela artikeln här.
Idag uppmärksammar Rapidus problemet med antibiotikaresistens och hur vården ska kunna möta utmaningen med att alltfler antibiotika blir verkningslösa. Gedea Biotechs kommande behandling nämns som en lösning, bland flera, som kommer göra oss mindre beroende av antibiotika.
Läs hela artikeln
SmiLe-bolaget Gedea Biotech har i dagarna fått en miljon kronor i Vinnova-anslag i Swelife och MedTech4Healths samutlysning ”Projekt för bättre hälsa”. Pengarna ska användas för att genomföra den första kliniska studien på patienter med vaginal svampinfektion.
Läs mer

Rapidus har gjort en lista med unga talanger i den skånska affärsvärlden, personer som ” Stockholmbaserad media har missat”. Med på listan är Annette Säfholm, VD på Gedea Biotech.


Läs mer här

Gedea Biotech har fått in 11 MSEK i en emission för kliniska prövningar under 2018, för att verifiera effekten av pHyph vid behandling av vaginala infektioner. Emissionen lockade ett stort intresse från investerare och ökade från planerade 7 MSEK till 11 MSEK. 

 

Läs mer här

SmiLe-bolaget Gedea Biotech har beviljats 900.000 SEK i Vinnovas satsning på Innovativa nystartade bolag. Bolaget har även utökat styrelsen med Mats Persson, som har över 30 års erfarenhet av marknadsföring och försäljning inom life science. Rekryteringen innebär en värdefull förstärkning av styrelsens kompetens inom marknad och licensaffärer.

 

Läs mer här

När de 15 finalisterna slog sina affärsidéer röstade publiken för att välja sin favorit i torsdagens svenskfinal i Venture Cup Entreprenörskonkurrensen. Gedea Biotech, mottog flest röster och därmed vann Venture Cup Crowd Award och gratis affärsresor med tåg i första klass med SJ i ett år.

 

Läs mer här

Underkategorier

kartaGedea Biotech AB
Medicon Village
Scheelevägen 2
223 81 Lund
Sverige
Annette Säfholm, VD
annette.safholm@gedeabiotech.com
+46 (0) 708 - 91 86 81
nyhetsbrev

Eit